Arkiv 2008

Aktiviteter i Bygdegården 2008

Stilla julekväll den 21 december 2008


Medan snöflingorna sakta dalade utanför fönstren, samlades ett 30-tal bybor i ’Bygdegården för en stilla julekväll.
Anna Häreskog sjöng till eget pianoackompanjemang och Elsie Bäcklund Sandberg framförde egna och andras tankar om julen. Programmet avslutades med att Anna och Elsie sjöng ”Stilla natt” tvåstämmigt. Kaffe, glögg och pepparkakor förhöjde känslan av att julen står för dörren.

Luciakaffe den 13 december 2008


Tio små lucior, två stjärngossar och två tomtar sjöng Luciasången och många vackra julsånger. Förutom sången trakterades de ca 40 gästerna med kaffe, lussebullar och pepparkakor. Fler bilder hittar du i Bildgalleriet.

Adventscafét den 30 november 2008


Adventscafét lockade ca 70 besökare. Nordanstigs Manskör sjöng både humoristiskt och stämningsfullt. Kaffe med hembakta saffransbullar och pepparkakor smakade utmärkt. Se ytterligare bilder från evenemanget i Bildgalleriet.

Musikcafé 16 december 2008

Tisdagen den 16 december bjöd Nordanstigs Musikskola på musik i Bygdegården. Det blev en bejublad konsert för en månghövdad publik. Nöjeskommitténs ordförande Elsie Bäcklund Sandberg inledde med att betona kulturen som brobyggare mellan människor och hur musik berikar våra liv. Bland eleverna fanns såväl nybörjare som de som spelat olika instrument en längre tid. Kvällen avslutades med kaffe och ett rikligt utbud av hembakta kakor och bullar.

Bygdegårdarnas Dag 23 november 2008

Gamla hantverk som nätlagning, kvastbindning och tillverkning av ”tuttkuddar” visades under dagen. Se foton här intill.
Foton från gamla tider i byn visades också. Servering av kaffe med nybakat lingonbröd uppskattades av besökarna.

”Miljonkontot” av Håkan Boström

Elsie Bäcklund Sandberg läste novellen under två kvällar i november. Arrangemang i samverkan med ABM Hälsingekusten.

Bilder från Brasilien den 28 oktober

Ben Schmitz visade bilder från sin resa till Brasilien hösten 2008.

Hantverksdagar den 18 och 19 oktober

Ett tiotal hantverkare ställde ut och sålde olika hantverksprodukter under två dagar. Här fanns såväl vackra smycken, värmande stickade mössor som ringblomssalva och hundgodis. Vykort med motiv från byn såldes till stöd för Sågtäktens Hamnförening. Som traditionen bjuder fanns också läckert hällbröd bakat i den egna bagarstugan att köpa.

Surströmmingsfest på Byggis, 20 september 2008

Lördagen den 20 september åts det surströmming på Byggis med musikunderhållning och lotteri som Nöjeskommittén arrangerat.

Halvårsmöte den 11 september 2008

Huvudpunkt på mötet var förslaget till ändrade stadgar. Anledningen till att stadgarna behöver ändras är att harmoniera dem med Bygdegårdarnas Riksförbunds normalstadgar. 17 medlemmar deltog vid mötet som godkände förslaget med ett tilllägg. För att vinna laga kraft skall förslaget också godkännas på ett ordinarie årsmöte. Datum för detta möte är den 7 februari 2009. Förslaget till nya stadgar finns att läsa under fliken Stadgar.

Städdag den 4 september 2008

Vid årets traditionella städdag skurades golven i alla rum, fönstren putsades. Dessutom anlades en ny plantering med gjutgrus för framtida örtagård. Gården rensades från sly och ogräs och krattades. Alla utvändiga trappor våttorkades. Sju bybor deltog. Styrelsen bjöd på kaffe och smörgås.

Vem är vem? 24 augusti 2008

Gamla bilder att känna igen från Sågtäkten och Strömsbruk från 1930-1940- talet visades i Sågtäktens Bygdegård söndagen den 24 augusti.

Försäljning av bröd, 16-17 juni 2008

Måndag och tisdag den 16-17 juni hade vi försäljning av hällbröd och mjukt tunnbröd i vår Bagarstuga mellan kl. 12.00-15.00 båda dagarna.
Under måndagen och tisdagen bakades det mjuka brödet, vi fick hjälp av Maud Frestadius, vilket vi är mycket glada över.
Vi lämnade information till Kustleden om vår försäljning. Därigenom fick turister möjlighet att köpa vårt bröd.

Konstutställning 22-29 juni 2008

Söndagen den 22 juni hade målargruppen Aqua vernissage i Sjöboden vid restaurang Måsen i Stocka. Tre av gruppens fem medlemmar ingår i styrelsen för Sågtäktens Bygdegårdsförening. De övriga två är också hemmahörande i Nordanstig.
Utställningen pågick t o m söndagen den 29 juni.

Stilla sommarkväll, 28 juni 2008

Lördagen den 28 juni hölls en Stilla Sommarkväll med sång, musik och tankar av och med Anna Häreskog och Elsie Bäcklund.